КОМАНДА RENAULT SPORT TEAM VITALITY ПІДНЯЛАСЯ НА ЧЕТВЕРТЕ МІСЦЕ В ЧЕМПІОНАТІ 2019 F1 ESPORTS SERIES, ЗДОБУВШИ ДВІ ПЕРЕМОГИ

alt

  • Цей результат став можливим після двох перемог, шести подіумів і 172 балів, здобутих у напружених і надзвичайно конкурентних спортивних онлайн-змаганнях.
  • Тісна співпраця між Team Vitality, Renault Sport Racing і Renault дала змогу суттєво покращити результати команди в сезоні 2018 року.
  • Наразі F1 Esports Series має найбільшу аудиторію в історії проведення змагань - кожну подію через мережу Інтернет переглядають приблизно 3 мільйони глядачів.
  • Після подовження терміну дії угоди про партнерство ще на два роки Team Vitality і Renault розраховують на успішне майбутнє.

На урочистій фінальній частині чемпіонату 2019 F1 Esports Series, що відбулась у Лондоні вчора ввечері, команда Renault Sport Team Vitality за підсумками сезону 2019 року зайняла четверте місце в командному заліку. Цей високий результат став кульмінацією успішного для команди року: чудовий колектив у складі голландця Ярно Опмеєра (Jarno Opmeer) і німців Седріка Томе (Cedric Thome) і Сімона Вайганга (Simon Weigang) під керівництвом британського тренера Джеймса Догерті (James Doherty) виборов дві перемоги та шість подіумів, набравши в 12 турах 172 бали.

У сезоні 2019 року команда Renault Sport Team Vitality набагато покращила свої результати порівняно з сезоном 2018, коли вона фінішувала внизу турнірної таблиці. Таке покращення головним чином зумовлене дедалі тіснішою співпрацею та обміном досвідом між Renault Sport Racing і Team Vitality. Команда Renault Sport Team Vitality мала змогу використовувати спеціалізовану базу для занять кіберспортом в Енстоні (Enstone), Велика Британія, а також комплекс V.Hive та базу на «Стад де Франс» у Парижі – це допомагало відстежувати отримані результати й виявляти напрямки, що потребують покращення. Для цього щодня проводилися комплексні тренування тривалістю вісім годин.

Але найголовніше, про кіберспортсменів піклувались так само, як і про будь-яких інших талановитих гонщиків Renault Sport Racing. Важливим напрямком вкладання інвестицій були підтримання належного фізичного стану та харчування, тому учасники змагань отримували сучасні рекомендації від менеджера з питань функціональності людського організму команди Renault Sport Racing Девіда Томпсона (David Thompson), який упродовж своєї успішної кар’єри тренував багатьох провідних гонщиків F1. В Енстоні Ярно, Седрік і Сімон тренувалися поряд із водіями Renault Sport Academy, щоби добре підготуватися до виснажливих змагань, а фахівець зі сфери ІТ команди Renault F1 Team Бен Гемпшир (Ben Hampshire) здійснював аналіз отримуваних у реальному часі ігрових даних задля покращення результатів на треку.

Ярно - колишній член Renault Sport Academy – провів цілий день на справжньому симуляторі Renault F1, щоб отримати додаткову можливість поділитися знаннями й виявити точки перетину між кіберспортом і Формулою 1.

Свій перший сезон у складі команди Ярно завершив на четвертій позиції в заліку водіїв, набравши 123 бали, тоді як Седрік фінішував 13-м (38 балів), а Сімон зайняв 18 місце (11 балів).

Ярно Опмеєр, водій F1 Esports команди Renault Sport Team Vitality: «Під час цих гонок ми доклали максимальних зусиль і фінішували четвертими, що свідчить про досягнутий у цьому сезоні прогрес. Я б хотів висловити велику подяку Джеймсу Догерті за настанови, рекомендації та підтримку під час всього сезону, а також подякувати Renault і неймовірним колективам Renault Sport Racing і Renault Sport Team Vitality за їхню пристрасть, амбіції та прагнення до постійного руху вперед».

Джеймс Догерті, тренер команди Renault Sport Team Vitality Team: «Я дуже пишаюсь нашою командою й тим, як вони трималися впродовж усього року. Вони доклали надзвичайно багато зусиль, працюючи щодня в середньому по вісім годин і долаючи сотні кілометрів у ігровому процесі для вдосконалення своїх навичок. Наша команда також була повністю зосереджена на їхній підготовці, забезпечуючи оптимальну дієту й фізичний стан спортсменів та вивчаючи аналітичні дані. Враховувалось абсолютно все. Упродовж першого сезону в серії змагань ми загартовували свій характер, але цьогорічні досягнення викликають дуже приємні емоції, і я з нетерпінням очікую на 2020 рік».

Фаб’єн Девід (Fabien Devide), президент і співзасновник Team Vitality: «У цьому сезоні наші водії продемонстрували фантастичні результати, набагато піднявшись у турнірній таблиці. Це стало можливим як завдяки талановитості наших гравців, так і партнерству з Renault Sport Racing та інфраструктурі, яку ми створили разом. Ключовий принцип нашої стратегії полягає в наданні всім нашим гравцям такої самої підтримки та інструментів, які мають у своєму розпорядженні традиційні спортсмени, щоби вони могли виступати на максимально можливому рівні. Результати нашого партнерства, що знайшли своє відображення в успіху команди на чемпіонаті F1 Esports Series, виглядають просто фантастично, і ми з нетерпінням очікуємо на успіхи команди в наступному році»!

Ксав’є Кузейн (Xavier Cousein), віце-президент Renault із питань маркетингу: 2019-й видався фантастичним роком для Renault Sport Team Vitality. Цей прогрес свідчить про блискуче поєднання досвіду Team Vitality у кіберспорті та продуктивної роботи Renault Sport Racing у надзвичайно вимогливій сфері автоспорту. Кіберспорт — важливий напрям поширення інформації про бренд Renault та зміцнення його позитивного іміджу серед молоді в усьому світі. Ми впевнені, що подальші успіхи Team Vitality в майбутньому будуть мати позитивний вплив на діяльність Renault».

Сіріль Абітбуль (Cyril Abiteboul), керівник команди Renault Sport Racing: «Ми пишаємося тим, що Renault Sport Team Vitality посіла четверте місце в чемпіонаті 2019 F1 Esports Series. Реалізація програми вимагала докладання суттєвих зусиль, і активна співпраця між Renault, Renault Sport Racing і Renault Sport Team Vitality стала вирішальною для досягнення цього успіху. Крім того, дуже приємно було налагодити таку сумісну роботу з Renault Sport Academy. Ми пішли на унікальний крок, залучивши до участі в змаганнях з кіберспорту справжнього водія, і це принесло нам велику користь. У майбутньому ми очікуємо на подальші спільні успіхи з Team Vitality та плануємо максимально ефективно використовувати точки перетину між кіберспортом і Формулою 1».